Over mezelf

Ik ben opgegroeid in het Limburgse Oud-Rekem en in Lanklaar, waarna ik in Antwerpen als vertaler Frans-Spaans ben afgestudeerd en vervolgens in Leuven nog een studie in de geschiedenis en talen van het Oude Nabije Oosten (specialisatie in Achaemenidisch Tijdvak, Klassiek Hebreeuws en Rijks-Aramees) tot een goed einde heb volbracht. Die laatste studentenstad is sinds lange tijd mijn uitvalsbasis en thuis geworden.  

​Ik zoek sinds enkele jaren systematischer binnen stads- en rijksarchieven om feiten over lokale Limburgse en Brabantse geschiedenis of over mijn familieverleden op te diepen. Ik bezoek voornamelijk de Rijksarchieven van Hasselt, Luik en Leuven en het RHCL te Maastricht en speur online naar beschikbare bronbestanden om te bewerken.  ​

Ik schrijf sinds kort met veel plezier tijdschriftartikels voor zowel Brabant Cronikel van Familiekunde Leuven – Regio Leuven als voor de erfgoedkundige kring Wiosello (Veldwezelt, Kesselt en Gellik). 

Wiosello kan je volgen op de facebook-pagina van de groep via https://www.facebook.com/Wiosello-Erfgoedkring-Veldwezelt-Kesselt-270837676334055. Wie een hart voor de geschiedenis van de grensstreek heeft, kan zichzelf altijd een abonnement op het gelijknamige tijdschrift cadeau doen. Elk jaar verschijnt er ook een themanummer dat je apart kan kopen. In 2020 was het thema de Tweede Wereldoorlog.

%d bloggers liken dit: